Nya ansikten på Europa Direkt Sydskåne!

Fatlinda, Tom och Adam

Vi på Europa Direkt Sydskåne är glada att ha ett nytt gäng peppade praktikanter på plats på kontoret!  I denna artikel får du veta lite mer om dem, deras intresseområde kring EU och vad de hoppas få ut av att vara praktikanter hos oss.

 Berätta lite om dig själv!

Adam
Jag heter Adam Lundberg, är 30 år och kommer ursprungligen från Skellefteå. Tidigare har jag läst journalistik vid Mittuniversitetet och nu går jag sista terminen på ett masterprogram i kommunikation vid Göteborgs universitet. På fritiden så umgås jag med min sambo, gärna att vi lagar någon god mat och ser något frågesportprogram på TV. Utöver det så följer jag mitt favoritlag Skellefteå AIK i svenska hockeyligan med stort intresse.

Fatlinda
Hej, mitt namn är Fatlinda och jag är en tjej på 21 år som för tillfället bor i Kristianstad.  Jag är en Medie- & kommunikationsstudent på Malmö Universitet och läser mitt sista år i takt med min praktik. Till hösten önskar jag utöka mina kunskaper inom fältet och vill därav även läsa till en masterutbildning. Utanför mina studier gillar jag att umgås med både vänner och familj. Att resa och kolla på film är även stora intressen.

Tom
Hej! Jag heter Tom Hudson och pluggar europeiska studier på Malmö universitet. Jag är ursprungligt brittisk/tysk och flyttade till Sverige för drygt 1 år sedan. Innan jag flyttade till Malmö har jag bott på Island, i Nederländerna, Tyskland och Storbritannien, där jag föddes. Jag har ett stort intresse för språk, och lärde mig tidigare ryska, hebreiska, holländska, isländska och några fler! Dessutom älskar jag att cykla och när solen skiner och vinden släpper lite kan jag hittas på någon cykelväg längs kusten.

Hur ser ditt intresse för EU-frågor ut?

Adam
Jag jobbade utomlands i drygt ett år i Dublin, och genom det så upptäckte jag hur enkelt det var för EU-medborgare att jobba utomlands. På min arbetsplats lärde jag känna människor från hela Europa, tack vare den fria rörligheten. Det är bara ett exempel, men överlag känns det som att det är mycket som gemene man inte känner till i hur EU underlättar för oss alla. Vidare så intresserar jag mig för EU:s fortsatta plan för att lyckas med klimatmålen och att upprätthålla demokratiska värden.

Fatlinda
Jag har alltid haft ett intresse för EU. Det var först under åren på både högstadiet och gymnasiet som mitt intresse för EU och FN utvecklades. Diskussioner kring EU var väldigt återkommande och aktuellt under mina läsår på högstadiet. Under gymnasieperioden hade mitt gymnasium igång ett FN-rollspel där jag som elev fick skriva en egen resolution, samtidigt som jag fick rollen att vara en ambassadör som tillsammans med delegater från andra länder fick förhandla och debattera om aktuella frågor. Jag tyckte att rollspelet var väldigt roligt och lärorikt då det gav mig en ökad kunskap om FN och EU.

Tom
Jag är väldigt nöjd med EU-kommissionens aktuella prioriteringar, med stort fokus på att EU vill bli den första klimatneutrala regionen. Klimatproblemet är ett problem som påverkar, eller kommer att påverka, oss alla inom snar framtid. Varje år ser vi fler översvämningar, fler skogsbränder och fler klimatkatastrofer. Det känns bra att EU lyssnar på folket när de säger: vi vill har mer skydd för miljön. Det är inte endast för oss, utan för de kommande generationerna som har rätt att förvänta sig att bo på en planet som togs om hand. Ett andra stort fokus är att EU lägger stor vikt vid att skydda och främja demokrati. En fråga som är mer viktig än någonsin.

Vad tror/hoppas du att du får med dig från att arbeta på Europa Direkt Sydskåne?

Adam
Jag hoppas på att få skriva mycket om EU och försöka få fram vad EU jobbar med på ett lättbegripligt sätt. Det jag intresserar mig mest för är att “översätta” svårförståeliga dokument och handlingar, så att alla kan läsa och ta till sig av  politiska beslut. Genom min praktik kommer jag ju också att få erfarenhet av att jobba med kommunikation inom den offentliga sektorn, vilket är bra eftersom det är något jag hoppas arbeta med framöver.

Fatlinda
Jag tror att min praktik på Europa Direkt Sydskåne kommer ge mig en större förståelse kring EU:s samarbete med våra lokala invånare. Jag tror även att jag kommer ställas inför varierande utmaningar och arbetsuppgifter som utrustar mig inför mitt kommande arbetsliv.

Tom
Jag hoppas att min tid på Europa Direkt Sydskåne ska hjälpa mig att bredda min kunskap om EU, få erfarenhet att jobba på ett kontor och att se nya perspektiv på EU:s inre verksamhet. Jag tycker att det är jätteintressant att se hur en stor internationell institution, som EU kommissionen, ansluter sina mål till en lokal nivå, som här i Sydskåne. Dessutom tror jag att min tid på Europa Direkt kommer att hjälpa mig med min kommande kandidatuppsats och i framtiden med min karriär.

Vi hälsar er alla varmt välkomna till oss! 🙂