Se sändningen “Vägen till pengarna” del 6 om riskkapital och crowdfunding i

Har du en stark affärsidé men saknar kapital att komma igång, eller kanske är du igång men behöver stöd för att tex. lansera på en ny marknad? Då kan riskkapital eller crowdfunding vara något för dig! På detta webbinarium kommer du att få tips och exempel. Vi resonerar även kring hur en riskkapitalist tänker och vad du behöver veta om du söker en ”affärsängel”.

Se sändningen här!  

När? 25/1 12:00-13:00
Var? Livestreamat evenemang

Riskkapital, Sven Totté, Almi. Case: Clara Norell, Svensk Hampaindustri
Riskkapital är en insats, ofta tidsbegränsad, som en finansiär gör i ditt företag för att kunna få avkastning i framtiden. Gemensamt för allt riskkapital är att hela eller delar av kapitalet kan gå förlorat om inte företaget utvecklas som planerat. ”Affärsänglar” kallas de aktörer som går in med kapital och erfarenhet för att hjälpa andra entreprenörer. Sven Totté, rådgivare på Almi, kommer att berätta mer om möjligheter med riskkapital. Han berättar även om EU-finanseriade Investement Readiness in Skåne, ett initaitv som hjälper företag som letar riskkapital. Du får även träffa Clara Norell på Svensk Hampaindustri som berättar om sina erfarenheter av att pitcha för affärsänglar.

Crowdfunding, Sven Totté, Almi. Case: Susan Bolgar, Kivik Art Centre
Crowdfunding innebär att många olika personer hjälper till att finansiera ditt företag med små summor. Ofta sker stödet anonymt genom olika digitala forum. Sven Totté, Almi, ger dig tips hur du kan prova crowdfunding. Du får även lyssna på Susan Bolgar, Kivik Art Centre, och höra hur de finansierat skulpturer med hjälp av engagerade personer.

Detta webbinarium arrangeras av Europa Direkt Sydskåne tillsammans med Innovationscenter för landsbygden. För dig som inte kan delta kommer det även att kunna ses i efterhand på vår youtubekanal.

Varmt välkommen!