Distanskonferens 1/10: “EU:s direktdemokratiska instrument”

Pratbubbla med texten "Distanskonferens Så kan du påverka EU:s framtid"

Torsdagen den 1 oktober kl.14.30-17.00 bjuder Europa Direkt Sydskåne in till en livesänd distanskonferens om EU:s direktdemokratiska instrument – samråd, medborgarinitiativ och konferensen om Europas framtid.

Klicka här och anmäl dig, senast 29/9 >>
Själva länken till distanskonferensen skickar vi ut via mejl innan 1/10.

EU:s direktdemokratiska instrument kommer att beskrivas av tre experter från EU-kommissionen. På plats finns även Europaparlamentariker som
berättar om sitt arbete och ger sina åsikter kring direktdemokratiska
möjligheter för medborgarna. Konferensen kommer att hållas på både svenska och engelska beroende på talare. Dagens moderator är Lia Sandberg, Verksamhetsledare för Europa Direkt Sydskåne.

Självklart kommer det även att finnas möjligheter för tittarna att ställa
frågor och lämna sin input till såväl experterna som parlamentarikerna. Detta sker genom en chat som Europa Direkt Sydskåne modererar.

Experterna som deltar från EU-kommissionen är Adriana-Nicoleta Mungiu Patrascu och Nikolaos Archontas som är Policy Officers på Europeiska medborgarinitiativet samt Gaetane Ricard-Nihoul som är Biträdande enhetschef för konferensen om Europas framtid.

Deltagande parlamentariker*:

Bild på Evin Incir
Foto: Viktor Wrange

Evin Incir – har tidigare varit samordnare för det partianknutna demokratistödet på Olof Palmes Internationella center samt varit generalsekreterare för IUSY (International Union of Socialist Youth). Nu är hon Europaparlamentariker för Socialdemokraterna.

Bild på Malin Björk
Foto: Vänsterpartiet

Malin Björk – har tidigare arbetat som politisk sekreterare för vänsterpartigruppen GUE/NGL i Europaparlamentet samt startat den webbaserade feministiska nyhetsbyrån Penelopes. Nu är hon Europaparlamentariker för Vänsterpartiet.

Bild på Jakop Dalune
Foto: Fredrik Hjerling

Jakop Dalunde – har tidigare varit språkrör för Miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom samt varit programchef för digitala frågor på tankesmedjan Fores. Nu är han Europaparlamentariker för Miljöpartiet.


Varmt välkommen!

*Alla politiska partier har blivit inbjudna att delta

Vill du läsa mer om samråd? Då kan du läsa vårt tidigare inlägg på ämnet här >>