EU-powwow 7/11 – Utbyte och samverkan inom kulturella och kreativa näringar

Varmt välkomna på en inspirerande och interaktiv EU-powwow, där vi tillsammans lägger det stora pusslet för en starkare tillväxt och en mer attraktiv delregion!

Temat för eventet är hur utbyte och internationalisering kan ge lokala myndigheter och kreativa och kulturella yrkesverksamma idéer att samarbeta i synergi och omfamna ömsesidiga fördelar. Hur kan kreativa näringar och de kulturella sektorerna fungera som hävstång för näringsliv och innovation? Och vilka aktuella finansieringsmöjligheter finns det?

Med fokus på ”local is the new centre”, vill vi lyfta fram möjligheter för lokal omställning och hållbar tillväxt. Programmet erbjuder en unik möjlighet att ta del av inspirerande presentationer av Kulturnavet Österlen och Region Skåne. Samt konkreta tips på finansieringsmöjligheter från aktörer som Kulturrådet, svenska ESF rådet, Interreg ÖKS och Trans Europe Halles/IRO. Dessutom hålls rundabordssamtal och en workshop där ni får individuell rådgivning om finansieringsmöjligheter för era projektidéer.

När? 7 november, kl. 15:00-17:00

Var? Skeppet, Marint centrum i Simrishamn

Ta chansen att nätverka, få nya insikter och diskutera möjligheterna för framtida projekt inom era verksamheter. Anmäl dig här >>

Målgrupp: kommunal verksamhet, företag, intresseorganisationer, och föreningar/civilsamhället inom kulturella och kreativa näringar

Program:

14:45-15:00 Mingel med kaffe/te & smörgås

15:00-15:05 Jeanette Ovesson, KSO i Simrishamns kommun hälsar välkommen

15:05-15:15 Öppningstal av Ann-Louice Dahlgren, oberoende expert inom kulturella och kreativa näringar för Team Europa Direkt (EU-kommissionen)

15:15-15:25 Kulturnavet Österlen inspirerar med att berätta om sina projekt inom kulturella och kreativa näringar

15:25-15:40 Region Skåne inspirerar genom att berätta om sina projekt inom kulturella och kreativa branscher

15:40-15:55 Kulturrådet/Kreativa Europa Desk: finansieringsmöjligheter

15:55-16:05 Svenska ESF-rådet: finansieringsmöjligheter

16:05-16:15 Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak: finansieringsmöjligheter

16:15-16:25 Trans Europe Halles/Internationellt resurskontor: finansieringsmöjligheter

16:25-16:40 Rundabordssamtal med: Kulturrådet, ESF+, Interreg ÖKS, Trans Europe Halles/IRO och Region Skåne.

16:40-17:00 Workshop: rådgivning av finansieringsmöjligheter för er projektidé

Vad är en Powwow? – En sammankomst som representerar det lokala samhället för att gå samman och dela erfarenheter, knyta nya och gamla kontakter med samarbetspartners. En möjlighet att reflektera över traditioner, samtidigt som det hjälper till att utbilda framtida generationer (exempel: AI Nordic Powwow 16/5 2024 (ac-page.com).