EU-stationer på våra Sydskånska bibliotek

Nu har Europa Direkt Sydskåne satt upp EU-stationer på de flesta av våra lokala bibliotek. Besöker du huvudbiblioteken i Sjöbo, Skurup, Tomelilla eller Simrishamn så kom förbi och ta del av vårt material! Vecka 44 finns vi även på Ystad bilbiotek.

Här kan du hitta information anpassat för olika målgrupper, ålder och intresseområde. Kanske funderar du på att studera utomlands, eller är du nyfiken på hur EU fungerar? Vill du kanske arbeta som volontär eller läsa mer om EU:s framtidsvision? Här finns även roligt material för barn som vill EU-pyssla och lära sig mer om Europa.

I hållbarhetens tecken finns här även give-aways i form av kombinerade nyckelringar och en hopvikbar flergångskasse som du kan lägga ditt material i.

Under hösten kommer Europa Direkt Sydskåne att vara på plats vid dessa EU-stationer för medborgardialog. Då har du möjlighet att ställa frågor om EU, spela digitala EU-spel och gå vår lärorika tipsrunda med priser. Vilket datum vi besöker ditt bibliotek ser du i vårt kalendarie eller här.

På EU-stationerna kan du även lära känna de utvecklingsprojekt som just nu pågår inom LEADER Sydöstra Skåne samt ta reda på hur du mellan 13 och 25 år kan söka pengar till ett eget projekt!

Missa inte heller de spännande föreläsningarna som kommer att vara på biblioteken i höst! Håll utkik i kalendariet på vår hemsida och vår FB och Instagram.

Välkommen!