Europa Direkt Sydskåne pratar EU-karriär, skogspolitik och det stundande valet

Det är en intensiv vecka för Europa Direkt Sydskåne. Utöver att hålla i ett webbinarium för internationalisering är vi inbjudna att prata på två andra evenemang. Ett om EU:s möjligheter på Malmö Universitet och ett i Simrishamn om skogsnäring. I detta inlägg kan du läsa lite mer om dessa två evenemang.

Föredrag om EU:s skogs- och klimatpolitik för näringsliv och aktörer i Simrishamn 8/2

Regeringen vill inte att EU ska lägga sig i hur Sverige sköter sina skogar. Samtidigt gäller EU:s skogspolitik inom hela EU. I EU:s politik ingår bl.a. att 30 % av naturen ska skyddas, även 30 % av skogen. Europa Direkt Sydskåne har bjudit in Erik von Pistohlkors, chef för ekonomisk och politisk rapportering på EU-kommissionens representation i Sverige, att berätta om EU:s strategi för skog och biologisk mångfald. Han redogör även för EU:s klimatpolitik inom ramen för Fit for 55-paketet.

När: 8/2, kl 18.00 – 19.30
Var: Simrishamn, Valfisken på Stadsbiblioteket

Europa Direkt Sydskåne kommer också att presentera sin verksamhet samt prata om det stundande EU-valet.

Europa Direkt Sydskåne lyfter EU:s möjligheter på Malmö universitet

Studerar du på universitet och är intresserad av möjligheter utanför Sveriges gränser? Är du intresserad av en karriär inom EU:s institutioner? Kom då och träffa Europa Direkt Sydskåne på ”Meet your future” på Malmö universitet.

Var: Malmö universitet
När: 7/2, kl. 15-18 med möjlighet till mingel efteråt

Evenemanget arrangeras av Institutionen för Globala Politiska Studier på Malmö Universitet. Det blir spännande presentationer och panelsamtal kring möjligheter att arbeta inom EU:s institutioner, privat- och offentlig-sektor samt doktorandstudier.