Dags för det årliga talet om tillståndet i EU – titta med Europa Direkt och en expert 14/9, 9.00!

Bild på Michel Anderlini

Varje år håller EU-kommissionens ordförande ett tal om året som gått och ger ett smakprov på hur framtiden kan komma att se ut. Detta tal kallas för State of the Union (SOTEU). Talet kan väcka frågor och funderingar, därför bjuder vi in till ett Facebookevent med en expert där du kan ställa dina frågor live.

På plats digitalt för att kommentera talet och svara på frågor finns Michel Anderlini, doktorand i global politik från Malmö universitet. Tidigare arbetade han som politiskt sakkunnig i EU-parlamentet i Bryssel. Där ansvarade han för frågor om EU:s inre marknad, konsumenträtt och tullfrågor.

Hoppas att vi ses!

Om talet

I september varje år håller EU-kommissionens ordförande ett tal i Europaparlamentet om tillståndet i unionen. Talet hölls för första gången 2010 och belyser det gånga året, utmaningarna i EU och blickar även framåt mot det kommande året. Årets tal hålls den 14 september av EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen. Efter talet kommer Europaparlamentets ledamöter föra en debatt, som även den går att följa live.