Europa Direkt Sydskåne på Kulturskolans trädgård i Sjöbo

Bild på medaretare från ED Sydskåne och ett infobord samt två olika grafittimålningar. En på en EU-flagga och en på en katt.

Under två dagar var Europa Direkt Sydskåne ute och träffade barn och unga i Kulturskolans trädgård i Sjöbo

#sommarisjöbo är Sjöbo kommuns sommarprogram med olika aktivitet runt om i kommunen. Denna vecka var det dags för bland annat graffitti och konstworkshop. Europa Direkt Sydskåne passade på att delta den 11:e och 12:e augusti för att träffa de unga deltagarna.

Vi bjöd på en rolig tipsrunda som bland annat handlade om vilka möjligheter unga har inom EU. Besökarna fick med sig såväl aktuellt informationsmaterial som återvunna EU-påsar/nyckelringar och reflexband. Mycket av materialet är uppdaterat efter Brexit samt den nya kommissionens tillträde. Det finns information som är framtaget för olika åldersgrupper och innehåller roliga sätt att lära sig mer om EU genom quiz och spel.

Att vara ute och träffa barn och unga vid olika evenemang är ett bra sätt att sprida information om EU. Ibland kan det vara svårt att förstår vad EU står för och hur det internationella samarbetet fungerar. Med hjälp av denna typ av aktiviteter kan vi på ett lättare sätt förmedla vilka möjligheter unga har i EU.