EU-konferens för den kulturella och kreativa sektorn i Sydöstra Skåne! 25/11

Arbetar du med en verksamhet inom den kulturella och kreativa sektorn i Sydöstra Skåne? Har du frågor och funderingar kring möjlig EU-finansiering? Söker du samarbetspartners, kanske utanför Sveriges gränser? Då är denna konferens något för dig! Vi bjuder på lunch, fika och mingel.

Konferensen är full, vill du anmäla dig till vår reservlista gör du det här >>

När? 25/11 Kl. 10-16
Var? Stadshuset i Simrishamn

Dagens agenda              

10.00 Lia Sandberg, vår moderator från EU-kontor sydost och Europa Direkt Sydskåne, samt Susan Bolgar och Anna-Carin Uggla från Kulturnavet Österlen, hälsar välkommen!
10.05 Linda Nordfors föreläser om ”Den passionsdrivna ekonomin”
11.00-12.00 Lina Werning håller i workshop för problemlösning
12.00-13.00 Lunch och mingel
13.00-13.20 Ann Traber, Kreativa Europa – Kulturrådet, presenterar EU-finansiering
13.20-15.00 Hanna Olsson, International Resource Office, håller i interaktiv workshop om att skapa ett projekt med EU-finansiering.
15.00-15.20 Susan Bolgar och Anna-Carin Uggla från Kulturnavet Österlen talar.
15.20-15.30 Jeanette Ovesson, Simrishamns KSO, reflekterar och Lia Sandberg, moderator och verksamhetsledare på EU-kontor Sydost och Europa Direkt Sydskåne avrundar dagens konferens
15.30-16.00 Vi bjuder på mingel och fika

Föreläsning ”Den passionsdrivna ekonomin”, Linda Nordfors, konstnär och entreprenör

Har du svårt att se dig själv som företagare, trots att du är det? Känner du dig främmande när man diskuterar företagsutveckling? Då är du förmodligen en del av Den Passionsdrivna Ekonomin. Linda Nordfors ger insikt i ett alternativt sätt att tänka på lönsamhet.

Presentation om EU-finansiering, Ann Traber, senior rådgivare på Kulturrådet

”Kreativa Europa” är EU:s program för de kulturella och kreativa sektorerna. Under denna presentation kommer du att få veta mer om aktuella utlysningar av EU-finansiering. Det blir även tips till svenska aktörer som vill ansöka och samverka internationellt samt inspirerande exempel.

Workshops x2

WS1: I denna inspirerande workshop får grupper inom KKN hjälpas åt att komma på lösningar till verkliga utmaningar. WS hålls av Lina Werning, processledare med bakgrund som uttryckande konstterapeut.
WS2: I denna workshop får du praktisk kunskap i att skapa ett projekt med EU-finansiering. Deltagarna får skissa på ett ”projekt” och träna på att söka finansiering med stöd från Hanna Olsson från International Resource Office .

Vi får även höra mer om Kulturnavet Österlens arbete från Susan Bolgar och Anna-Carin Uggla.

Konferensen arrangeras av Europa Direkt Sydskåne tillsammans med Kulturnavet Österlen och Simrishamns kommun.

Varmt välkommen!