150 elever firar Europas språk i Simrishamn 26/9

Språk är viktigt. Det gör att vi kan kommunicera med andra människor, höja våra röster och förstå andra kulturer. Varje år firas den Europeiska språkdagen. Detta vill vi på Europa Direkt Sydskåne uppmärksamma och bjuder därför in 150 elever till ett fullspäckat event i Simrishamn, med bland annat liveuppträde av bandet Lucas Larsson.

Program

12:30-13:15

Eleverna går runt i grupper med sina lärare och testar på olika spännande aktiviteter:

  • Språkstationer med lekar och samtal med unga personer från olika länder. Eleverna får träna på tyska, franska och spanska.
  • Val-workshop: Höj din röst. Här får eleverna på ett kreativt sätt verktyg för att höja sin egen röst. De får skriva och rita och tillsammans skapa en ”höj din röst-vägg” med varför de tycker att demokrati och möjligheten att rösta är viktig.
  • Cut-up-poetry. Här får eleverna klippa sönder låttexter och dikter på olika språk. Med orden skapar de sedan sina egna dikter på temat ”Framtidsvision för Europa”. Alla dikter samlas in och sätts upp.
  • Tipsrunda: I språkets tecken blir det tipsrunda med kluriga och roliga frågor.
  • Filmning: Ett antal unga förstagångsväljare får spela in korta filmer om valet och varför det är viktigt att rösta som kommer att spridas i Sydöstra Skåne under hösten/våren.

13:15-14.15

Uppträde och fika. Artisten Lucas Larsson återvänder till sin gamla skola med sitt band för att underhålla och inspirera andra unga!

14.15-14.30

Avslutning och prisutdelning. Avslutningstal från Europa Direkt Sydskåne, högläsning av dikter som har vunnit årets tävling YoungVoices4Europe och prisutdelning för dagens tipsrunda.

Håll utkik i våra sociala kanaler för bilder och filmer från eventet! 🙂