Unga i Sydskåne ger sin vision för framtiden – #YoungVoices4Europe

Ungas röster behöver höras mer i samhället. Dels för att visa att vuxenvärlden lyssnar på dem – och dels för att vi behöver den kreativitet och kraft som finns hos unga för att skapa en bättre framtid.

Detta är något som Europa Direkt Sydskåne har tagit fasta på. Vi lanserar nu novelltävlingen #YoungVoices4Europe. Här får unga (15-20) i Sjöbo, Ystad, Tomelilla och Simrishamn möjlighet att skriva noveller om sin vision för Europa.  Genren är fri. Det kan bli Sci Fi, skräck, romantik eller drama – men alla noveller kommer att lyfta ungas vision för en bättre och mera hållbar framtid utifrån EU:s prioriteringar.

Ungdomarnas arbete kommer att visas upp på bibliotek och även att finnas digitalt för alla att läsa. Vi vill se till att ungas röster från Sydskåne hörs lokalt, nationellt och hela vägen till Bryssel! Europa direkt Sydskånes #YoungVoices4Europe kommer även att vara en del av EU-kommissionens Konferens för Europas framtid och novellerna kommer att synas på konferensens internationella, digitala plattform.

Kanske känner du en ung person som vill höja sin röst? Här kan de läsa mer och skicka in sitt bidrag: #YoungVoices4Europe | Ditt EU