Välbesökt utbildning om att filma proffsigt med mobilen

I fredags anordnade Europa Direkt Sydskåne en utbildning kring hur man skapar proffsigt, men samtidigt enkelt, rörligt innehåll med sin smartphone. Kursledare var Linus Mattisson. Det var 37 deltagare som möttes virtuellt på denna heldagsutbildning.

Utbildningen var för tjänstepersoner som vill filma, redigera och sprida professionella marknadsföringsvideos av sina resultat, sin verksamhet, sitt EU-projekt eller sina evenemang och aktiviteter inom de sydskånska kommunerna.

”Vi blev väldigt nöjda över de värdeskapande videoalster som producerades under utbildningen och vi planerar att hålla en liknande 28 augusti. Att använda film är ett effektivt och kommunikativt sätt att sprida alla de intressanta projekt och resultat som finns i våra kommuner”, säger Lia Sandberg, Verksamhetsledare Europa Direkt Sydskåne.

Under dagen filmade deltagarna korta informationsfilmer, som de redigerade ihop med voiceover, ljudslingor och text i bild. Dagen avslutades med filmvisning av deltagarnas filmer och det var inspirerande att se hur alla tagit till sig och applicerat den kunskap de fått under kursen.

Tack till alla som deltog och till Linus för en mycket intressant och relevant kursdag!