Vi firar Europadagen den 9 och 10 maj

 

Torsdagen den 9 maj firas Europadagen för att uppmärksamma sammanhållningen och freden i Europa men också EU:s värden som mänskliga rättigheter och demokrati. Vi på Europa Direkt Sydskåne kommer den 9 maj tillsammans med alla Europa direkt kontoren i Skåne att befinna oss på Eurovision Village i Folkets Park i Malmö. Kom gärna förbi om ni har frågor om EU och det kommande EU-valet som är den 9 juni.

Fredagen den 10 maj är det EU(ro)vision-dagen på Malmö universitet. Det är en heldag från kl. 09.00-17.00 med seminarier, föreläsningar och kulturevenemang som knyter an till Europadagen den 9 maj och Eurovision Song Contest 2024. Exempel på teman som kommer ligga till grund för seminarierna och föreläsningarna är Eurovision och det ”nya Europa”: identiteter, känslor och politik i Eurovision Song Contest, det viktigaste EU-valet någonsin? och EU:s ungdomsprogram: Ett Europa fullt av möjligheter!

Europa Direkt Sydskåne kommer anordna seminariet: ”Highlights of my EU-career” den 10 maj på EU(ro)vision-dagen på Malmö Universitet där seminariedeltagarna består bland annat av Annika Wäppling Korzinek och Nikos Tsiamis från EU-kommissionens representation i Sverige och Dean Vuletic på Eurostat. Seminariet modereras av koordinatorn för EU-rekrytering på UHR.

Seminariet kommer ha en storytelling karaktär, där panellisterna delar med sig av hur en arbetsdag kan se ut, vilka nya kompetenser de utvecklat under sin resa inom EU samt vilka som är just deras höjdpunkter under sin EU-karriär hittills.  Syftet är att ge en överblick om hur en väg till en EU-karriär kan se ut och därmed ge inspiration till att söka sig till en karriär inom EU.

EU(ro)vision-dagen arrangeras av EU-kommissionens representation i Sverige, Europa Direkt kontoren i Skåne, Malmö universitet och Centrum för Moderna Europeiska Studier (CEMES) i Köpenhamn. Konferensen äger rum på Malmö universitetet och det är kostnadsfritt (lunch inkluderas). Anmälan är öppen för både studenter och allmänheten.

Programmet

 

Läs mer och registrera dig här