Utomhusevent: Cykelcirkus, EU och mobilitet på Sövde badplats, 11/7!

 

Foto av Cirkus by me: Alex Hinchcliffe

Nu upprepar vi förra årets lyckade koncept att kombinera EU med kultur och upplevelser i den Sydskånska naturen. Mobilitet är en viktig aspekt inom EU, att kunna följa sina drömmar och att upptäcka möjligheter i övriga Europa. Mobilitet handlar också om transport, en fråga som är central på landsbygden. Under detta event kommer du att få såväl inspiration som kunskap och ett och annat skratt. Eventet passar besökare i alla åldrar – ta gärna cykeln dit!

När: 11/7, 11.30-16.30, Cykelcirkus 13-13.30
Var: Sjöbo, Salsbjer Idrottsplats vid Sövde Badplats. Ta med något att sitta på. (Vid dåligt väder Sporthallen i Blentarp).

Hur: Anmäl dig här >>

På eventet kan du ta del av olika spännande aktiviteter:

Cykelcirkus är en samtida cirkuskoreografi med parakrobatik och jonglering i världsklass. Denna cykelturnerande performance använder olika cyklar i sitt framträdande. Allt ackompanjerat av specialkomponerad livemusik från musikgruppen SKROT. Musikerna spelar på egentillverkade skrotinstrument, vanliga instrument och analoga ljudeffekter. En föreställning som vill sprida skratt, hopp och en känsla av att allt är möjligt. Cyklarna och cyklandet symboliserar mycket – att uppfylla sina drömmar och att se världen! Och nu kommer världen till byarna. Läs mer om Cirkus by me här >>

EU-station på plats. Funderar du på att arbeta eller att resa i övriga Europa? Eller vill du berätta om din vision för Europas framtid? Kom och samtala med Europa Direkt Sydskåne som finns på plats med info-bord, medborgardialog och EU-tipsrunda med fina priser.

Ett EU-projekt vi har berättat om tidigare är Mobilitet på tvärs. Projektet har testat nya sätt att resa på tillsammans med Sjöbo- och Tomelillabor. Kom och prova el-cyklar och få veta mer om trender och utveckling kring resande på landsbygden. Här finns även cykelkartor över Sjöbo och Tomelilla att hämta. Dessa hittar du även i kommunhusen och på kommunernas infopoints. Mer info om projektet på hemsidan sjobo.se/mpt och instagram @mpt_sjobo_tomelilla

Eventet genomförs i samarbete med “Sommar i Sjöbo”. Här hittar du alla aktiviteter under sommarlovet >>

Välkommen!