EU-finansierat utbildningsstöd för företag som vill utvecklas digitalt – CoSkill!

Behöver ditt företag, i Skåne eller Blekinge, utvecklas digitalt? Har ni påverkats negativt av coronapandemin? Gå en kostnadsfri utbildning genom CoSkill! Projektet leds av Region Skåne och Region Blekinge och finansieras av Europeiska Socialfonden. 

Hur går det till?
Det första steget är ett uppstartsmöte kring förutsättningarna för att delta samt en presentation kring de möjligheter som finns. Steg två är en analys av hur strategisk kompetensförsörjning kan se ut i företaget och i det sista steget erbjuds företaget kostnadsfria utbildningar med fokus på digital omställning.

Utbildningarna kan läggas upp på olika sätt, alla på företaget kan medverka eller bara någon enskild. Tidsåtgången bestäms enligt företagets önskemål.

För vem?
Små till medelstora företag (färre än 250 anställda), som ligger i Skåne eller Blekinge. Företaget har påverkats negativt av coronapandemin och har ett behov av att utveckla sin digitala kompetens.

Läs mer om hur du kan ansöka här>>

Vad lär man sig?
CoSkill erbjuder ett stort antal kurser, se listan här. Det finns bland annat grundutbildning för Microsoft Teams, för att ha digitala möten, eller en grundutbildning i Microsoft Excel. Mer avancerade kurser erbjuds för Adobe Photoshop, AI och cyber security. Det finns också kurser inom sociala medier och innehållsmarknadsföring samt e-handel.

Vi passade på att intervjua projektledaren för CoSkill, Lars Braedstrup-Holm. 

Vad är viktigt att tänka på innan man ansöker?`

Först och främst att man ska kvala in, så kolla de kriterier som finns för att delta. Det riktar sig till små och medelstora företag, så exempelvis en stor koncern som har en filial i Skåne räknas inte som ett litet eller medelstort företag. Annars vänder vi oss till alla branscher inom Skåne och Blekinge. Företaget ska ha påverkats negativt av corona på något sätt, antingen varsel eller minskad omsättning.

Vilken är den vanligaste utbildningen som väljs ut?

Det skiljer sig från företag till företag. Eftersom vi gör en företagsanalys ser vi vad som behövs för att företaget ska nå sina långsiktiga mål. Så det är svårt att säga, eftersom behovet skiljer sig beroende på företag.

Är det något du märkt av som företagen generellt behöver utveckla?

I och med pandemin har flera företag fått ställa om, vilket är naturligt. Så det vi har sett ett stort behov av är digital omställning i allmänhet, det kan vara digital marknadsföring eller digital försäljning. Exempelvis säljmöten via Teams.

Något mer som är bra att veta?

Projektet avslutas den 31 december i år, så för företag som vill ansöka börjar det bli kort om tid. Vi jobbar med cirka 200 företag just nu som vi ska hinna med innan dess och det är lite tid kvar. Det går såklart att ansöka ändå, men det kan vara bra att känna till.

Vill du veta mer? Kontakta CoSkill via länken här, för att se om det kan vara något för ditt företag!