”Kreativa Europa”, nya möjligheter för kultursektorn – Vägen till pengarna

Bild från EU-kommissionens hemsida

Du har väl inte missat EU:s program Kreativa Europa som stöttar europeiskt kulturskapande? Flera av programmets utlysningar är fortfarande öppna för ansökan!

Tidigare i år berättade vi att den nya programperioden av Kreativa Europa, 2021-2027, hade fått cirka 70% förhöjd budget – 2.4 miljarder euro. En satsning som gett nya möjligheter för människor inom den kreativa och kulturella sektorn. Det finns fortfarande flera utlysningar som är öppna. Längre ner i inlägget finns en länk till en svensk översikt. Några exempel på aktuella utlysningar nedan:

Läs mer om Creative Europe och aktuella utlysningar (sida på engelska) >>

International Resource Office – Event och stöd för skånska kulturaktörer

Vi vill även passa på att tipsa om ett onlineevent, Internationalisering för enskilda konstutövare och mindre organisationer, som anordnas av International Resource Office (IRO) den 23 september. IRO är en resurs som kan hjälpa dig som skånsk kulturaktör som vill hitta EU-stöd och internationella kultursamarbeten.

Här hittar du en svensk översikt av olika utlysningar (på IRO:s hemsida) >>

 


Är du egen företagare och/eller innovatör i Sydöstra Skåne? Då är vårt koncept “Vägen till pengarna” något för dig! Vi anordnar webbinarium, skriver artiklar med goda lokala exempel och tipsar om olika utlysningar. Dessutom har vi tagit fram en ”Finanseringskartan” som vägleder dig till finansiering av företagsverksamhet, innovation och nya affärsmöjligheter.

Vi som arbetar med konceptet ”Vägen till pengarna” för näringsliv i Sydöstra Skåne är Innovationscenter för landsbygden och Europa Direkt Sydskåne.

Läs mer här >>