”Kreativa Europa”, nya möjligheter för kultursektorn

Bild från EU-kommissionens hemsida

Du har väl inte missat EU:s program Kreativa Europa som stöttar europeiskt kulturskapande? Flera av programmets utlysningar är fortfarande öppna för ansökan!

Tidigare i år berättade vi att den nya programperioden av Kreativa Europa, 2021-2027, hade fått cirka 70% förhöjd budget – 2.4 miljarder euro. En satsning som gett nya möjligheter för människor inom den kreativa och kulturella sektorn. Det finns fortfarande flera utlysningar som är öppna. Längre ner i inlägget finns en länk till en svensk översikt. Några exempel på aktuella utlysningar nedan:

Läs mer om Creative Europe och aktuella utlysningar (sida på engelska) >>

International Resource Office – Event och stöd för skånska kulturaktörer

Vi vill även passa på att tipsa om ett onlineevent, Internationalisering för enskilda konstutövare och mindre organisationer, som anordnas av International Resource Office (IRO) den 23 september. IRO är en resurs som kan hjälpa dig som skånsk kulturaktör som vill hitta EU-stöd och internationella kultursamarbeten.

Här hittar du en svensk översikt av olika utlysningar (på IRO:s hemsida) >>

 


EU-finansiering kan vara aktuellt att söka för näringsliv, organisationer, kommuner eller projekt. Kika gärna in på vår sida om “EU-finansiering” där vi samlar länkar, artiklar med goda lokala exempel och tipsar om möjligheter för olika aktörer. Här hittar du även information om webbinarium-serien för näringsliv, ”Vägen till pengarna”, som vi sänder tillsammans med Innovationscenter för landsbygden.