Nya ansikten på Europa Direkt Sydskåne!

Nu har vi tre nya praktikanter på plats på kontoret! Vi ser fram emot en spännande höst och ni kommer säkert att möta dem vid något av alla våra evenemang. Vi ställde några frågor till dem för att ta reda på lite mer om vilka de är, vad de är intresserade av och vad de förväntar sig av tiden hos oss.

Berätta lite om dig själv!

Josefine: Jag är 29 år och är ursprungligen från Stockholm. Jag studerar mitt sista år på masterprogrammet Global studies med inriktning i statsvetenskap på Lunds Universitet och bor i ett stort tjejkollektiv i utkanten av Lund. När jag inte pluggar eller praktiserar så läser jag gärna fantasyböcker, lagar nya vegomat eller hänger med kompisar i secondhand-butiker i Malmö.

Anton: Jag heter Anton Sterner och kommer från Malmö. Jag studerar statsvetenskap på Malmö Universitet med inriktning på ledning och organisation. På fritiden så renoverar jag en gammal bil och lagar mat.

Emma: Jag är 28 år gammal och bor i Göteborg. Jag har sedan tidigare en kandidat i Europavetenskap och vill nu läsa denna praktiken på Europa Direkt Sydskåne. Tidigare har jag arbetat som nämndsekreterare och handläggare i Göteborg. När jag inte pluggar eller arbetar umgås jag med vänner och familj – och tränar gärna när jag hinner.

Hur ser ditt intresse ut för EU-frågor?

Josefine: Jag brinner för att utveckla EU:s jämställdhetsstrategi som bland annat handlar om att förbättra lagstiftningen om likabehandling och öka integreringen av jämställdhetsperspektiv i all politik. Jag vill arbeta med de politiska mål och åtgärder inom strategin som  kommer bidra till ett mer jämställt EU år 2025.

Anton: Jag har alltid varit väldigt intresserad av EU frågor då de påverkar alla delar av vår demokrati i Sverige. Mina favoritfrågor är och har alltid varit biståndsfrågor och miljöfrågor.

Emma: Mitt intresse för EU-frågor har alltid funnits. Jag har alltid brunnit för demokrati och mänskliga rättigheter – och politik ligger mig också varmt om hjärtat.

Vad tror du att du får med dig från att arbeta på Europa Direkt Syd Skåne?

Josefine: Jag tror att jag kommer få en direkt inblick i hur ett regionalt EU-kontor fungerar som en länk mellan EU:s organ och kommunerna i Sydöstra Skåne. Det ska bli intressant att se hur vi bäst uppmuntrar och arbetar med att främja ungas delaktighet och påverkan kring EU-frågor. Och jag hoppas att vårt arbete under denna termin kommer inspirera andra till att lära sig mer om EU:s arbete i Sydöstra Skåne!

Anton: Jag hoppas att få en bättre förståelse av EU:s arbetsprocess på en regional nivå och hur EU arbetar med att nå ut till EU medborgare.

Emma: Mitt intresse för EU-frågor har alltid funnits, så jag ser mycket fram emot att lära mig mer om EU på denna praktiken. Jag tror att jag kommer få med mig massor med kunskap vidare i mitt arbetsliv efter att ha praktiserat här på Europa Direkt.