Surfa in på vår webbsändning torsdag 15/4 kl.18.30!


Här kan du se vår webbsändning!

Per J Andersson, grundare av resetidningen Vagabond och författare av boken Ta tåget, kommer att berätta om tågens förändrade image genom historien: från bullrande fridstörare till klimatsmart alternativ som ger hopp om framtiden. Han ger konkreta tips på vackra tågresor såväl i Europa som i resten av världen, visar bilder från spektakulära resor på räls och spår hur vi åker på semester framgent.

Det blir såväl frågestund med Per som mer information om The European Year of Rail 2021, ett initiativ från EU-kommissionen som lyfter tågresor som det hållbara, smarta och säkra sättet att resa. Du får även veta mer om initiativet DiscoverEU.

Per är aktuell med ”Ta tåget”, en ny bok om tågresande runt om i världen. Han har också skrivit dokumentärromanen ”New Delhi–Borås – den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till kärleken i Sverige” som översatts till 17 andra språk och snart ska bli film. Förutom att skriva böcker och resereportage är Per programledare för radioprogrammet Räls i Sveriges Radio P1, som i juni återkommer med en tredje säsong med sex nya avsnitt om tågresor.

Webbsändningen arrangeras av Europa Direkt Sydskåne i samverkan med
Tomelilla bibliotek, Sjöbo bibliotek och Leader Sydöstra Skåne. Endast digital publik.