Möt vår praktikant Richard

Vi har under hösten haft Richard Sabelberg som praktikant här på Europa Direkt Sydskåne. En rugbyspelande Lunda-bo som gillar att fotografera. Kanske har du träffat honom på något av våra evenemang? I denna nyhet får du vet lite mer om honom.

Du har väl inte missat att vi nu söker nya praktikanter? Läs mer här >>

Berätta lite om dig själv!
Just nu är jag på min sista termin på Politices kandidatprogrammet i Lund. Jag gör min praktik på Europa direkt Sydskåne efter att ha skrivit min kandidatuppsats i Nationalekonomi. På min fritid spelar jag rugby i Lund samt fotar lite då och då på olika event, men mest för att det är kul att gå ut och fota. Jag är även intresserad av kultur och försöker alltid lära mig ett nytt språk, testa mig på ett nytt kök eller lära mig om andra länder. Speciellt inom EU!

Hur började ditt intresse för EU?
Jag har rest runt i EU som yngre. När jag sen reste till USA för första gången började jag undra varför man var tvungen att fylla i så många olika saker och varför det var så jobbigt att resa dit kontra när man reser inom EU. Mitt intresse för EU växte efter varje kurs inom nationalekonomi. Då man kunde börja dra kopplingar mellan teori och det praktiska. När man kan läsa om nya policys som kommer på plats och förstå sig på varför och vad grundteorierna varit bakom beslutet.

Vad hoppas du få lära dig mer om under din praktik?
Att bättre förstå mig på arbetslivet inom EU och även att kunna få applicera nuvarande kunskap i verkliga situationer.

Vad har du för framtidsplaner?
Antingen blir det en masters i Lund eller Köpenhamn, eller så blir det att ge sig in i vuxenlivet och börja jobba med en gång. Vi får se vad som väntar i framtiden!