Europa Direkt Sydskåne söker praktikanter till HT2023!

Är du intresserad av EU:s möjligheter och söker spännande utmaningar inom kommunikation och projektledning? Då passar en praktikplats på Europa Direkt Sydskåne dig!

Vi söker praktikanter från Europastudier eller European Affairs Master. Även en universitetsstudent som studerar ekonomi, marknadsföring, juridik, statsvetenskap och kommunikation med inriktning mot EU och EU-finansiering kan vara rätt kandidat för oss.

Vi verkar i kommunhus/rådhus i Sjöbo, Ystad, Tomelilla och Simrishamn. Din placering kommer primärt att vara i Sjöbo kommunhus. Viss möjlighet finns för distansarbete. Du ska kunna tillgodoräkna dig din praktiktermin i din utbildning och vara CSN berättigad.

Vad vi erbjuder
Två platser på heltid från augusti 2023 till januari 2024. Kvalificerad handledning som ger dig konkret yrkeskunskap. Månadskort (Skånetrafiken) för hela Skåne under hela din praktik, samt tjänstebil vid evenemang. Egen laptop, tjänstemobil och annan nödvändig teknik. Egen kontorsplats i vårt stora EU-kontor på Sjöbo Kommunhus Möjlighet till projektanställning hos oss efter avslutad praktik
Vilka vi är

Vi är Sydskånes EU-informationskontor som drivs i samverkan mellan kommunledning och EU-kommissionen. Vi jobbar med EU-kunskapshöjande verksamhet, hållbar utveckling, demokratifrågor och delaktighet för målgrupperna näringsliv, unga och intresseorganisationer. Kontoret arrangerar allt från expertutbildningar till stora event, driver strategisk kommunikation och har även ansvar för rådgivning kring EU-finansiering. Du kommer att jobba nära kommunal ledning och EU:s institutioner.

Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter blir exempelvis att organisera, marknadsföra och medverka i evenemang, utbildningar och kampanjer om EU och EU-möjligheter. Du kommer att utföra research, omvärldsbevakning, bevaka EU-fonder, EU-konferenser, få möjlighet att hålla i föreläsningar och rollspel i gymnasieskolor, skriva engagerande inlägg i våra kanaler, boka talare för våra seminarier och konferenser, samt löpande förvaltningsadministrativt arbete. För den initiativrike finns mycket att lära!

Vad vi letar efter
Vi söker någon som är ansvarstagande och nyfiken. Du behöver ha kunskap i ordbehandlingsprogram, sociala medier, Excel och PowerPoint. Du behärskar svenska och engelska flytande. Du tycker om att tala inför en grupp och är påläst kring EU. Det är extra meriterande om du är påläst om EU-finansiering och/eller har grundläggande kunskap inom grafiska program, rörlig media och/eller har vana av administration. Körkort är ett plus. Du blir en del av teamet på Europa Direkt Sydskåne, men även en del i ett större sammanhang med vår verksamhet i Skåne, Sverige och EU.

Så här söker du
Du skickar ditt CV och personliga brev, där du beskriver varför du vill praktisera hos oss och vad du vill tillföra. Skickas till: lia.sandberg@sjobo.se senast 23/4 2023. Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att söka.

För mer information och kontakt
Välkommen in på våra hemsidor/sociala media för att läsa mer om vår verksamhet.

europadirektsydskane.se
instagram.com/edskane
Europa Direkt Sydskåne på Youtube
tiktok.com/@europadirektsydskane
facebook.com/europadirekt

Har du frågor? Vänligen kontakta verksamhetschef
Lia Sandberg:
lia.sandberg@sjobo.se
+46-734 – 24 26 93

Vi ser fram emot att höra från just dig!