Passa på och lyssna på företag som fått finansiering genom Leader

Har du en stark projektidé som kan utveckla trakten där du bor eller verkar? Då kan du söka stöd från Leader Östra Skåne för att förverkliga den! Leadermetodens kreativa och innovativa arbetssätt kan ge dig möjligheter att hitta nya konkurrenskraftiga och företagsutvecklande lösningar. På detta frukostwebbinarium kommer du att få tips på hur metoden är uppbyggd och hur du som företag gör för att ansöka. På plats finns även “Genväg Österlen”, ett projekt som fått finansiering, för att berätta om sin resa. 

När? 29/5 08:00-08:45
Var? Livestreamat evenemang

Anmäla dig här >>

Lokal utveckling genom leadermetoden – vad är det?

Leader Östra Skåne berättar om vad leadermetoden är och hur den bidrar till lokal utveckling.

Leader är en framgångsrik metod där privat, ideell och offentlig sektor arbetar tillsammans för att bidra till lokal utveckling. Metoden används i hela EU och grundar sig i tanken att lokal utveckling genomförs mest effektivt och hållbart av de som bor och verkar i ett område.

Företagare i Skåne kan söka stöd till projekt som exempelvis bidrar till kompetens- och företagsutveckling, småskalig och hållbar produktion, produkt och konceptutveckling, marknadsföring av lokala tjänster och produkter eller nätverk för samverkan mellan företagare. Vi får lyssna på företagare som berättar om hur de gick till väga och varför de valde just leadermetoden för sitt projekt.

Detta webbinarium arrangeras av Europa Direkt Sydskåne tillsammans med Innovationscenter för landsbygden. För dig som inte kan delta kommer det även att kunna ses i efterhand på våra Youtubekanaler:

Vägen till pengarna 7 – Leader finansiering till företag

Varmt välkommen!