Europa Direkt Sydskåne söker praktikanter till HT 2024!

Är du intresserad av EU:s möjligheter och söker spännande utmaningar inom bland annat kommunikation och projektledning? Då kan en praktikplats på Europa Direkt Sydskåne vara något för dig. Bli en del i att engagera medborgare i Sydöstra Skåne med hjälp av intressanta aktiviteter och inspirerande information om EU och EU:s politik.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter blir exempelvis att organisera, marknadsföra och medverka i evenemang, utbildningar och kampanjer om EU och EU-möjligheter. Beroende på din kompetens, kan du få möjlighet att hålla i föreläsningar, rollspel i gymnasieskolor, skriva engagerande inlägg och artiklar i våra kanaler.

Genomföra omvärldsanalyser, bevaka EU-fonder, EU-konferenser, boka talare för våra seminarier och konferenser, samt löpande förvaltningsadministrativt arbete. Under hösten får du även möjlighet att på nära håll följa det nybildade Europaparlamentets och EU:s framtida riktning. För den initiativrike finns mycket att lära!

Kvalifikationer

Vi söker praktikanter från Europastudier eller European Affairs Master. Även en universitetsstudent som studerar kommunikation, marknadsföring, ekonomi, juridik, och statsvetenskap med inriktning mot EU och EU-finansiering kan vara rätt kandidat för oss.

Du ska kunna tillgodoräkna dig din praktiktermin i din utbildning och vara CSN berättigad. Praktikplatserna är oavlönade.

Vi söker någon som är ansvarstagande och nyfiken. Du behöver ha kunskap i ordbehandlingsprogram, sociala medier, Excel och PowerPoint. Du behärskar svenska och engelska flytande. Du tycker om att tala inför en grupp och är påläst kring EU.

Det är extra meriterande om du är påläst om EU-finansiering och/eller har grundläggande kunskap inom grafiska program, rörlig media och/eller har vana av administration. Körkort är ett plus. Du blir en del av teamet på Europa Direkt Sydskåne, men även en del i ett större sammanhang med vår verksamhet i Skåne, Sverige och EU.

Vi intervjuar löpande så skicka gärna in ditt CV och personligt brev så fort som möjligt. Ansök senast: 2024-04-30.

Välkommen att söka via denna länk.

Kontaktperson

Viktoria Skarler
Vikarierande verksamhetsledare

073-699 65 32
viktoria.skarler@sjobo.se