Parkour och poesi på Sövde badplats

Tält och Emanuel

I sommar har Europa Direkt Sydskåne varit ute på en sommarturné i samarbete med Sommar i Sjöbo. Vi har träffat kommuninvånarna och berättat om vilka EU-möjligheter som finns. Vårt fokus har varit att informera om det stipendium på 5000 kronor som tillägnas de två vinnarna i vår estradpoesitävling, #youngpoets4Europe.

Vårt fina tält

Igår var det en varm sommardag, så många invånare kring Sövdesjön passade på att bada och leka på den fina badplatsen. Vi på Europa Direkt Sydskåne hade vårt utomhusevent, med fokus på entreprenörskap och ungdomars visioner för framtiden. Man kunde också passa på att gå vår tipsrunda med fina priser för att lära mer om EU-möjligheter, tillexempel Euroscola, Europeiska Solidaritetskåren, Euresjobs och Erasmus+. Vi hade bjudit in parkour-proffset Emanuel Hansson från Sjöbo som ett exempel och inspiration på hur man slår mynt av sina drömmar.

Emanuel och Sövdesjön
Emanuel och Sövdesjön

Att jobba med sitt favoritintresse, oavsett om det är en sport som tillexempel parkour eller kultur som tillexempel estradpoesi, är en dröm för många och vi på Europa Direkt Sydskåne vill stötta unga att våga satsa på att utveckla sitt entreprenörskap och sina visioner för framtiden. Vår estradpoesitävling #youngpoets4Europe öppnar upp den möjligheten för unga mellan 13-25 år, med ett stipendium på 5000 kronor att delge sin vision för framtiden. Ett stipendium finns att vinna i vardera ålderskategorin, 13-17 och 18-25 år.

Läs mer om gårdagen hos Skånska Dagbladet

Mer information och anmälan till #Youngpoets4Europe